Umak s piletinom i vrhnjem

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
Umak s piletinom i vrhnjem
Umak s piletinom i vrhnjem
Umak s piletinom i vrhnjem
Umak s piletinom i vrhnjem
Umak s piletinom i vrhnjem
Umak s piletinom i vrhnjem
Umak s piletinom i vrhnjem
Jednostavni umak s piletinom.

Sastojci

Broj porcija
4
3 češnja češnjaka
400 g piletine
Sol
Papar
Maslac
500 g vrhnja za kuhanje
Vegeta
Mediteranski začini (ili neki drugi po želji)
Peršin

Priprema

Češnjak nasjeckati
Piletinu narezati na male kockice pa je posoliti i popapriti.
U dubokoj tavi zagrijati maslac na srednjoj temperaturi pa dodati piletinu i povremeno promiješati dok ne poprimi zlatnu boju.
Na samom kraju dodati nasjeckani češnjak i kratko promiješati.
Dodati vrhnje za kuhanje, vegetu, sol i mediteranske začine (ili neki drugi po želji). Kuhati 10ak minuta.
Na samom kraju dodati nasjeckani peršin, promiješati i umak je gotov.
https://youtu.be/rBZdMkmiAUE