Svinjski kotleti sa slaninom i gljivama

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski kotleti sa slaninom i gljivama by Shutterstock Shutterstock
Ovo je jedno od onih jela koja bez nekog pretjeranog truda izgledaju odlično. Zbog svoje jednostavne pripreme i lijepog izgleda, ovi su svinjski kotleti idealna večera (ili ručak) kada imate društvo.

Sastojci

Broj porcija
4
6 listićaslanine
900 gsvinjskih kotleta bez kosti (3 ili 4 kotleta)
250 gnasjeckanih gljiva (po izboru)
2 češnjačešnjaka, gnječena ili sjeckana
2 žlicesušenog timijana
1 žlicamaslinovog ulja
3 žliceglatkog brašna
160 mlpilećeg temeljca
120 gslatkog vrhnja
Sol po ukusu
Papar po ukusu

Priprema

1 Prepržite slaninu

Nasjeckajte slaninu na manje komadiće pa ju popržite u većoj tavi, na srednje jakoj vatri. Prebacite slaninu na tanjur, ali ostavite masnoću u tavi.


2 Kratko pecite meso

Meso začinite sa soli i paprom te ga pecite u tavi (u kojoj se pekla slanina) 4 minute sa svake strane, zatim izvadite na tanjur.


3 Pirjajte gljive

U istu tavu ubacite gljive i češnjak te, ako je potrebno, jednu žlicu maslinovog ulja i posolite. Ubacite i timijan te pirjajte na srednje jakoj vatri otprilike 5 minuta, miješajući, dok gljive ne omekšaju i ne puste sokove. Umiješajte dvije velike žlice brašna i temeljac te vatru pojačajte kako bi sve zakuhalo.


4 Dodajte slatko vrhnje

Dok sve vrije, umiješajte i slatko vrhnje te miješajte dok umak ne postane gladak, zatim do kraja smanjite vatru.


5 Meso stavite u umak

Vratite slaninu i kotlete u tavu, kuhajte poklopljeno na slaboj vatri dok se kotleti u potpunosti ne skuhaju.


6 Poslužite

Poslužite nadjeveno s još malo listića timijana.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
654 kcal
Proteini
56 g
Masnoće
43 g
Ugljikohidrati
6 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi