Gremolata

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Gremolata by Shutterstock Shutterstock
Gremolata by Shutterstock Shutterstock
Gremolata by Shutterstock Shutterstock

Gremolata je ukusna mješavina peršina, limunove korice i češnjaka koju je lako napraviti, a Talijani je koriste u juhama, salatama i brojnim drugim jelima, a možete ju mazati i na kruh. Gremolata je standardni sastojak tradicionalnog recepta za ossobuco alla milanese.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kiticasvježeg peršina
1 češanjčešnjaka
1 žličicalimunove korice
sol
svježe mljeveni papar

Priprema

1Skupite sastojke

Peršin operite i dobro osušite, zatim uklonite listove i sitno ih nasjeckajte oštrim nožem dok ne dobijete oko 2 žlice. Sitno nasjeckajte češnjak.


2Pomiješajte sastojke

Pomiješajte peršin, češnjak i limunovu koricu u zdjeli i prema vlastitom ukusu začinite solju i crnim paprom.


Kako biste lakše oslobodili sve okuse, istucite sastojke pomoću mužara i tučka ili koristite stražnju stranu žlice ili dno čaše.


3Poslužite

Poslužite kao ukras na mesu ili ribi i uživajte.

Napomena

Gremolata u hladnjaku može stajati sedam do deset dana ako je spremljena u hermetički zatvorenu posudu.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.