Tortiljana mexikana

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
Tortiljana mexikana
Ponekad se zaželimo malo zdravije verzije glavnog jela, a da to istovremeno nebude preskupo i da ne zahtijeva namirnice posebne vrste koje ponekad i ne poznajemo. U integralne tortilje zamotamo dinstanu piletinu i brdo povrća te zapečemo u pećnici sa malo ribanog sira i vrhnja za kuhanje. Probajte! Bit ćete oduševljeni.

Sastojci

Broj porcija
5
10 integralnih tortilja
400g pilećeg filea
2 srednja crvena luka
1 srednja mrkva
150g mix svježe paprike
360g meksičkog mix povrća(konzerva)
150 g crvenog graha
200 ml pasirane rajčice
200 ml vrhnja za kuhanje
200g gauda sira
1 čen češnjaka
Začini: sol, papar, vegeta
Kockica maslaca

Priprema

Na zagrijanu tavu stavite dinstati nasjeckani luk i naribanu mrkvu. Nakon kraće dinstanja dodati piletinu i svježu papriku narezanu na kockice. Posolite te dinstajte 10 minuta. Dodajte meksički mix povrća, grah, češnjak te pasiranu rajčicu. Sve začinite po želji, dobro sjedinite te dinstajte još 10ak minuta. U svaku tortilju stavite po 2-3 žlice dinstane smjese te zamotajte kao sarmu. Tako zamotane tortilje posložite u pleh za pečenje premazan kockicom maslaca, prelijte vrhnjem za kuhanje te pospite naribanom gaudom.Sve stavite u pećnicu na 200°c te tako pecite 20 minuta dok sir ne dobije zlatnu boju. Dobar tek!
Blaženka Jerković
Blaženka Jerković