Sjedinite brašno, sol, kvasac i šećer te dobro izmiješajte. U drugoj posudi sjedinite mlijeko i krem sir – trebali biste dobiti mlaku smjesu.
Suhe sastojke dodajte u smjesu s mlijekom i krem sirom, zatim umijesite tijesto koje bi vam trebalo ispasti malo tvrđe. Oblikujte u loptu.
Tijesto pobrašnite, zatim razvaljajte u pravokutnik dimenzija 35 x cm. Neka vam debljina tijesta bude otprilike pola centimetra.
Preko tijesta naribajte maslac, zatim ga preklopite, zamotajte u vrećicu i stavite u hladnjak. Najbolje da tijesto ostavite u hladnjaku preko noći – najmanje 8 sati, najviše 12.
Sljedeći dan izvadite tijesto iz hladnjaka, razvaljajte ga u kocku dimenzija 25 x 25 cm, debljine 1 cm.
Razrežite na pravilne kocke te pripremite lim za pečenje – premažite ga s malo vode, zatim obložite papirom za pečenje.
Pogačice poslažite na pripremljeni lim, premažite razmućenim žumanjkom i pospite sjemenkama po želji. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Ubacite u pećnicu i pecite 25 minuta. Tijekom pečenja bi se moglo dogoditi da vam jedan dio maslaca iscuri iz pogačica – to je sasvim u redu, tako će donji dio biti hrskaviji.
Izvadite iz pećnice i uživajte!