Paprike punjene krumpirom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Paprike punjene krumpirom

Brzo, lagano i ukusno.

Sastojci

Broj porcija
5
1 kgkrumpira
5paprika, većih
1 glavicaluka
2rjačice, veće
sol i papar
začini po želji
kiselo vrhnje, za posluživanje

Priprema

1Pripremite povrće

Ogulite krumpir i većinu narežite na kocke, a jedan krumpir naribajte.


Glavicu luka također narežite na kocke.


Rajčice operite i narežite na kockice. Paprike operite, odstranite im vrh i izdubite.


2Pirjajte luk

Nasjecakni luk pirjate u tavi na malo ulja.


Kada luk omekša, dodajte rajčicu i začinite solju i paprom te dodatnim začinima po želji. Pirjajte dok rajčica ne omekša i pusti sok.


3Kuhajte krumpir

U međuvremenu, stavite krumpir narezan na kocke kuhati u posoljenu vodu. Kuhajte dok ne postane lagano mekan, ali ne previše.


4Napunite paprike

Kada je krumpir skuhan, ocijedite ga i dodajte u smjesu s pirjanim lukom i rajčicom. Dodajte i naribani krumpir.


Pripremljenom smjesom napunite paprike.


5Pecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta.


6Poslužite

Kada su paprike gotove, možete ih poslužiti uz dodatak malo kiselog vrhnja.