Krafne s kraljevskim vijencem

Vrijeme pripremePriprema
1h 20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Krafne s kraljevskim vijencem

Želite li ispeći krafne kao s naslovnice, sljedite recept.

Sastojci

Broj porcija
30
500 goštrog brašna
500 gglatkog brašna
60 gsvježeg kvasca
10 gsoli
100 gšećera
1vanilin šećer
9žumanjaka
120 mlulja
2 žliceruma
450 mlmlijeka

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Pomiješajte brašno, i oštro i glatko te sol. Kvasac stavite s malo toplog mlijeka da se diže.


Razmutite električnim mikserom žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje pa opet izmiksajte. Dodajte k tome preostalo mlijeko i promiješajte. Dodajte rum i ovaj put izmiješajte pjenjačom (ručno).


2 Razdijelite na kuglice

Dobivenu tekuću smjesu pomješajte s brašnom i dignutim kvascem. Mijesite tijesto 30 minuta, dok ne postane svileno glatko. Od dobivene mase formirajte kuglice koje teže 70 do 80 grama.


3 Ostavite da se dižu

Kuglice dižite na pobrašnjenom stolnjaku i pokrite ih dok se dižu (45 do 60 minuta).


4 Ugrijte ulje

Dok se dižu, pripremite nižu posudu za pečenje s uljem visine 2 do 3 cm. Ulje se mora ugrijati kad počinjete peći prve kuglice (ja ih pečem po 4 komada odjednom).


Kad ih stavljate peći, stavite ih na kontra stranu no što su se dizale.


5 Pecite

Pečete 3 minute s jedne strane i 3 minute s druge strane. Pečene stavljate na papirnati ubrus i punite špricom nadjevom po želji. Posipajte šećerom u prahu na kraju po želji.