Schwarzwald a la Darija

Vrijeme pripremePriprema
3h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 40min
Ukupno vrijemeUkupno
4h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Schwarzwald a la Darija
Schwarzwald a la Darija
Schwarzwald a la Darija
Schwarzwald a la Darija
Schwarzwald torta je jedna od onih klasika koji se uvijek rado pronalaze na blagdanskim stolovima i ostalim prigodama. U moru recepata nikako nisam pronalazila onaj koji će me oduševiti, uglavnom je krivac bio višak krema, posebice šlag. Stoga sam izdvojila nekoliko recepata, od svakog uzela ponešto, malo doradila i dobila savršenu tortu. I okusom i izgledom. Ovaj spoj čokolade i višanja oduševit će i one najzahtjevnije. U slast!

Sastojci

Broj porcija
25

Biskvit

6jaja
150 gšećera
60 gbrašna
60 ggustina
60 gkakaa
1 žličicapraška za pecivo
5 žlicarakije višnjevače
5 žlicasoka od višanja

Voćna krema s višnjama

180 gočišćenih višanja
130 mlsoka od višanja
3 žlicešećera
⅓ žličicecimeta
1 žlicagustina
2 žlicevode

Mascarpone krema

180 gmascarpone sira
130 mlvrhnja za šlag
2 žlicešećera u prahu
1 žličicaarome vanilije

Ganache krema

200 gtamne čokolade
200 mlslatkog vrhnja

Priprema

1 Ispecite biskvit

Odvojite bjelanjake od žumanjaka. Od bjelanjaka izradite snijeg, žumanjke umutite sa šećerom. Dodajte im rakiju i sok pa sjednite. Zatim dodajte mješavinu suhih sastojaka i na kraju ručno špatulom sjednite sa snijegom od bjelanjaka.


Podijelite na 3 dijela i pecite u kalupu, promjera 24 cm, koji ste obložili papirom za pečenje oko 35 min na 180 °C. Možete peći dva biskvita odjednom.


2 Napravite ganache

Za ganache otopite čokoladu. Vrhnje za šlag zagrijte taman do pred vrenje na laganoj vatri. Sjednite, stavite u širu posudu i ostavite da se ohladi oko 2 sata u frižideru. Ohlađeno izradite mikserom.


Za to vrijeme polako pripremite ostale kreme. Ganache možete hladiti i na sobnoj temperaturi nekoliko sati, ali u tom slučaju njega radite prvog.


3 Napravite mascarpone kremu

Mascarpone izradite sa šećerom i vanilijom. Vrhnje za šlag umutite u mekani šlag i sjednite s mascarponeom.


4 Napravite kremu s višnjama

Gustin pomiješate sa vodom. Višnje i ostale sastojke stavite na laganu vatru. Ako koristite zamrznuto voće onda višnje odmrznite i ocijedite. Sok koji ste dobili cijeđenjem koristite u receptu. Također ga možete koristiti umjesto vode za gustin.


5 Stavite na donji biskvit

Kad provri dodajte razmućen gustin i kuhajte dok se ne zgusne. Ovu kremu odmah rasporedite po jednom biskvitu pazeći da ostavite slobodno oko 1 cm do ruba. To će biti najdonji biskvit.


Ostale biskvite natopite sokom od višanja ovisno koliko želite da vam torta bude "mokra", ali pazite da ne pretjerate.


6 Složite tortu

Postavite na podložak najdonji biskvit sa kremom od višanja. Oko biskvita stavite podesivi obruč za torte. Možete tortu slagati i bez toga ukoliko ga nemate.


Preko biskvita sa voćnim filom ide mascarpone krema. Zatim biskvit na koji ide ganache i završavamo trećim biskvitom.


7 Dobro ohladite

Tortu ohladite nekoliko sati u frižideru i ukrasite tučenim vrhnjem za šlag i čokoladnim krhotinama. Ili bilo kojom drugom dekoracijom po želji.

darija17