Sočni čupavci

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
Sočni čupavci
Bliže se blagdani, a ja svoj Božić ne mogu zamisliti bez mirišljavih i sočnih čupavaca. Čupavci su najomiljenija hrvatska slastica koja je uvijek dio božićne trpeze. Pečeni biskvit se ohlađen nareže na jednake kocke te se svaka pojedinačno oblaže čokoladnim preljevom i uvalja u kokosovo brašno.

Sastojci

Broj porcija
8
ZA BISKVIT:
3 jaja
200 g secera
200 g brašna
1 šalica ulja
1 šalica mlijeka
1 prašak za pecivo
ZA ČOKOLADNI PRELJEV:
200 g tamne čokolade
4 žlice šećera
150 g margarina
2 dcl mlijeka
UKRAŠAVANJE:
300 g kokosovog brašna

Priprema

ZA BISKVIT:Jaja umutiti sa šećerom dok se šećer ne rastopi.
Brašno pomiješati sa praškom za pecivo.
Na najmanjoj brzini miksati te polako dodavati pomalo od ulja, mlijeka te brašna pomiješanog sa praškom za pecivo.
Umućenu smjesu izliti u pleh za pečenje prekriven papirom za pećenje.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180° , 20 min.
Ohlađeni biskvit narezati na 24 jednake kocke.
ZA ČOKOLADNI PRELJEV :Sve sastojke staviti u posudu za kuhanje te miješati na laganoj vatri dok se ne dobije glatka ujednačena smjesa.
UKRAŠAVANJE :Jednu po jednu kocku biskvita pažljivo obložiti još toplim čokoladnim preljevom te uvaljati u kokosovo brašno.
Dobar Tek!
Blaženka Jerković
Blaženka Jerković