Grašak sa šniclama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
Grašak sa šniclama
Najbrže je pripremiti ručak iz jednog lonca, brzo i jednostavno.

Sastojci

Broj porcija
6
8 svinjskih šnicli od buta
1 veća glavica crvenog luka
4 mrkve
5 većih krumpira
60 dkg smrznutoga graška
3 žlice brašna
1 žlica mljevene crvene paprike
žličica bibera
žlica soli
žlica vegete
3 l vode
peršunov list
masti po potrebi 4-5 žlica

Priprema

Šnicle malo izlupati i posoliti
uvaljati u brašno
na masnoći prepeči te izvaditi ih u tanjur
Luk očisti i nasjeckaj sitno
dodaj ga na mast od pečenja i zažuti
dodati brašno da još malo zažuti
na kraju mlj.crvenu papriku
zaljati sa vodom
Dodati grašak, mrkve nasjeckane na kolutiće,
krumpir narezan na kockice,
sve prethodno očišćeno
na kraju šnicle i sve zajedno kuhati oko 45 min.
Začiniti prema ukusu sol, vegeta i biber i na kraju nasjeckanog lista peršina.
Gustoću određujete sami ili dodate vode ili još malo zgusnete brašnom.
svjetlana6