Lažni burek

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
Lažni burek
Prvo što sam pomislila kada sam vidjela ovo jelo je bilo "ma daaaj, kakav burek! " ali ovo je stvarno odlična i puno zdravija verzija bureka. Jednostavno, brzo u ukusno bez imalo ulja 😁

Sastojci

Broj porcija
3
500 g mljevene junetine
2 glavice crvenog luka
5 češnja češnjaka
3 jaja
2 žlice grčkog jogurta
sol, papar, vegeta, peršin i ostali začini po želji
3 vrhom pune žlice palente

Priprema

Na zagrijano maslinovo ulje staviti dinstati nasjeckani crveni luk i češnjak.
Kad luk zacakli dodati mljevenu junetinu. Posoliti i pustiti da se dinsta 15 ak minuta. Po potrebi dodati malo vode (toliko samo da ne zagori)
U posebnu zdjelu izmutiti jaja, grčki jogurt te palentu.
Smjesi od jaja dodati dinstano meso, sve dobro sjediniti te izliti u namašćenu posudu za pečenje.
Peći u već zagrijanoj pećnici na 200° oko 25 min ili dok ne porumeni.
Poslužiti uz kiselo vrhnje i salatu.
Blaženka Jerković
Blaženka Jerković