Priprema
Za biskvit: Jaja pjenasto umutimo sa šećerom.
Sve suhe sastojke sjediniti te uz ulje i mlijeko dodavati u jaja malo po malo uz miksanje na najmanjoj brzini.
Smjesu izliti u namašćeni kalup te peći na 180° 15-20 min.
Ohlađeni biskvit prerezati po pola.
ZA kremu: puding i šećer umutiti sa malo mlijeka od 700 ml. Ostatak mlijeka staviti da zakuha.
U zakuhalo mlijeko dodati puding te neprestano miješati dok se ne skuha i zgusne.
Ostaviti kremu da se ohladi.
Šlag posebno čvrsto izmiksati.
Ohlađenu krenu malo izmiksati,dodati šlag i odmah prašak za vanil kremu te miksati dok ne dobijemo glatku i gustu kremu.
Slaganje:U kalup staviti prvi biskvit te ga natopiti Juice sokom.
Roladu narezati na šnite debljine 7-8 mm te ju poslagati na biskvit uz rub kalupa.(obruč kalupa obložiti prozirnom folijom)
Na biskvit staviti prvi dio kreme, a na kremu poslagati snite rolade.Na Roladu ostatak kreme i na kraju biskvit kojega također natopimo sokom.
Za žele: puding i šećer umutimo sa malo soka od 300 ml. Ostatak. Soka stavimo da zakuha.
Kada sok zakuha dodamo puding te miješamo oko 5 min dok se ne skuha.
Vruć žele odmah izlijemo na tortu.
Tortu dobro. Ohlađenu odvojimo od kalupa te ukrasimo po želji.