Bečka torta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
Bečka torta
Često kada znam da mi sutra dolaze gosti tražim jednostavne kolače koji će biti istovremeno ukusni, elegantni i brzi. Tako je i ova bečka torta.

Sastojci

Broj porcija
10
Za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica oštrog brašna
Pola praška za pecivo
1 dcl mlijeka
1 dcl ulja
3 žlice kakaa
Za čokoladnu kremu:
500 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje

Priprema

Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom.
Sve suhe sastojke sjediniti te polako uz ulje i mlijeko dodavati žumanjcima.
Bjelanjke istući u čvrst snijeg te lagano kuaćom umiješati u izmiksanu smjesu.
Smjesu izliti u namašćeni lim te peći u već zagrijanoj pećnici na 180° oko 15-20 min
Pečeni biskvit ne odvajati od rubova lima.
ZA čokoladnu kremu kockice čokolade stavimo u vrhnje za šlag te sve una laganoj vatri miješamo dok se ne otopi. ( ne smije zakuhati).
Vruću smjesu izliti polako na biskvit te ostaviti da se prvo malo ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižider preko noći.
Blaženka Jerković
Blaženka Jerković