Cheesecake s borovnicama, limetom i bijelom čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s borovnicama, limetom i bijelom čokoladom
Cheesecake s borovnicama, limetom i bijelom čokoladom
U moru recepata za cheesecake, jedan mrvu drugačiji, naravno i dalje bez pečenja. Borovnice, limeta i bijela čokolada.

Sastojci

Broj porcija
16

Podloga

250 gpetit keksa
130 gotopljenog maslaca

Ganache

120 gslatkog vrhnja
150 gbijele čokolade

Krema

350 gslatkog vrhnja
100 gbijele čokolade
250 gmascarpone sira
2vanilin šećera
fino naribana korica limete

Dodatno

150 gborovnica
svježi ružmarin i jestivo cvijeće (po želji za ukras)

Priprema

Pripremite tanjur za tortu, na njega stavite kalup za tortu (bez dna promjera 22 cm) te stjenke kalupa obložite folijom.


1 Podloga

Kekse sameljite u multipraktiku, dodajte otopljeni maslac pa još kratko izmiješajte kako bi se smjesa ujednačila. 


Smjesu prebacite u kalup i ravnomjerno rasporedite po dnu, i napravite rub otprilike 2 i pol prsta visok.


2 Ganache

Zakipite slatko vrhnje pa prelijte preko nasjeckane bijele čokolade pa ostavite minutu da se otopi i dobro promiješajte kako bi sastojci povezali.


Pustite da se malo ohladi pa prelijte po podlozi od keksi.


Stavite u hladnjak da se hladi.


3 Krema

Za to vrijeme istucite slatko vrhnje u šlag. 


Čokoladu otopite.


U drugoj posudi izmiksajte mascarpone s vanilin šećerom i fino naribanom koricom limete pa dodajte otopljenu čokoladu.


Nastavite miksati.


Zatim u kremu umiješajte šlag pomoću špatule.


4 Slaganje

Izvadite tortu iz hladnjaka, po bijeloj čokoladi složite pola borovnica pa preko njih stavite kremu od sira.


Tortu je najbolje preko noći ostaviti u hladnjaku da se stegne.


S ohlađene torte skinite kalup, maknite foliju pa je ukrasite po želji s ostatkom borovnica, svježim začinskim biljem i jestivim cvijećem. 

Ana Prša

Ključne riječi