Pripremite tanjur za tortu, na njega stavite kalup za tortu (bez dna promjera 22 cm) te stjenke kalupa obložite folijom.
Kekse sameljite u multipraktiku, dodajte otopljeni maslac pa još kratko izmiješajte kako bi se smjesa ujednačila.
Smjesu prebacite u kalup i ravnomjerno rasporedite po dnu, i napravite rub otprilike 2 i pol prsta visok.
Zakipite slatko vrhnje pa prelijte preko nasjeckane bijele čokolade pa ostavite minutu da se otopi i dobro promiješajte kako bi sastojci povezali.
Pustite da se malo ohladi pa prelijte po podlozi od keksi.
Stavite u hladnjak da se hladi.
Za to vrijeme istucite slatko vrhnje u šlag.
Čokoladu otopite.
U drugoj posudi izmiksajte mascarpone s vanilin šećerom i fino naribanom koricom limete pa dodajte otopljenu čokoladu.
Nastavite miksati.
Zatim u kremu umiješajte šlag pomoću špatule.
Izvadite tortu iz hladnjaka, po bijeloj čokoladi složite pola borovnica pa preko njih stavite kremu od sira.
Tortu je najbolje preko noći ostaviti u hladnjaku da se stegne.
S ohlađene torte skinite kalup, maknite foliju pa je ukrasite po želji s ostatkom borovnica, svježim začinskim biljem i jestivim cvijećem.