Žemljice za burgere

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Žemljice za burgere
Sočno meso, povrtni dodaci, ukusan umak i domaće mekano pecivo glavni su sastojci u pripremi burgera. U ovom receptu bavimo se jednim od elemenata, a to je priprema peciva, odnosno žemljica za burgere.

Sastojci

Broj porcija
8
200 mltople vode
30 g maslaca sobne temperature
1jaje, L veličine
420 gglatkog brašna
50 gšećera
1 žličicasoli
7 gsuhog kvasca
40 grastopljenog maslaca (za premaz)

Priprema

1 Umijesite tijesto

Sjedinite sve sastojke za tijesto i, ručno, mikserom ili pekačem za kruh, umijesite glatko i mekano tijesto. 


2 Dizanje tijesta

Tijesto prekrijte i ostavite sat do dva da naraste – trebalo bi biti duplo veće. 


3 Oblikujte

Pažljivo ga „ispušite“ i razdijelite na osam komada. Svaki komad oblikujte u lopticu, zatim svaku spljoštite do promjera od otprilike 7 cm. Slažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, prekrijte i ostavite sat vremena da još malo narastu – dok se vidno ne napuhnu. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.


4 Pecite

Rastopite maslac. Žemlje premažite s pola rastopljenog maslaca, ubacite u pećnicu i pecite 15 do 18 minuta dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i premažite ih s preostalim maslacem – tako ćete dobiti onu finu, sjajnu i masnu koricu. Ostavite na rešetki da se hlade. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.