Stir-fry svinjetina s rezancima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Stir-fry svinjetina s rezancima by Pixabay Pixabay

Ova brzinska stir-fry svinjetina s rezancima je spremna za samo 30 minuta.

Sastojci

Broj porcija
4
3 žlicesezamovog ulja
400 gnemasne svinjetine, narezane na kockice
300 grezanaca po vašem izboru
1 žlicasitno nasjeckanog đumbira
3 režnjačešnjaka, protisnuta
0,5 glaviceluka, sitno nasjeckane
100 gmrkve, oguljene i narezane na kockice ili trakice
50 gcelera, oguljenog i nasjeckanog
90 gnaribanog svježeg kupusa
1paprika babura, narezana na trakice
4 žliceslatkog čili umaka
4 žlicesojinog umaka
2 žličicegustina
2sitno nasjeckana mlada luka, za posipanje

Priprema

1Ispecite meso

Zagrijte ulje u woku ili tavi. Dodajte nasjeckano meso i pržite na jakoj vatri dok ne porumeni, oko 8 minuta.


2Skuhajte rezance

Skuhajte rezance prema uputuma na pakiranju i imajte ih spremne za dodavanje u wok.


3Dodajte povrće

U wok dodajte đumbir, češnjak, luk, mrkvu, celer, papriku i naribani kupus. Uz miješanje pržite 2 do 3 minute.


4Dodajte sojin umak i slatki čili

Pomiješajte 1 žlicu soja umaka s gustinom i dodajte u wok zajedno s preostalim sojinim umakom, čili umakom i 2 žlice vode.


5Dodajte rezance

Skuhane rezance ocijedite i dodajte u wok. Kratko kuhajte dok umak ne prekrije rezance, a po potrebi dodajte malo vode.


Poslužite vruće, posuto nasjeckanim mladim lukom i uživajte!

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.