Pileća juha s rezancima

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileća juha s rezancima by Freepik Freepik

Iznimno jednostavan i brz recept za pileću juhu s rezancima. Najbolje rezultate ćete postići ukoliko sami pripremite domaći pileći temeljac.

Sastojci

Broj porcija
8
15 gotopljenog maslaca
70 gnasjeckane mrkve
70 gnasjeckanog luka
70 gnasjeckanog celera
1 prstohvatmajčine dušice, svježe ili sušene
1,9 lpilećeg temeljca
450 gpilećih prsa, skuhanih i usitnjenih
110 gširokih rezanaca
kajenski papar
sol
svježe mljeveni crni papar

Priprema



1Pirjajte povrće

Otopite maslac u velikom loncu za juhu na srednje jakoj vatri. Umiješajte mrkvu, luk, celer, majčinu dušicu i sol. Pirjajte uz miješanje dok luk ne postane mekan i proziran, 5 do 6 minuta.



2Umiješajte temeljac



Umiješajte temeljac i pustite da zavrije. Po potrebi posolite.



3Umiješajte rezance i piletinu


Nakon što je juha zavrila, umiješajte rezance i kuhajte oko 5 minuta pa dodajte kuhano meso od pilećih prsa i kuhajte još oko 5 minuta.




Začinite kajenskim paprom, solju i crnim paprom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi