Štrudla od jabuka s orasima

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Štrudla od jabuka s orasima
Štrudla od jabuka s orasima
Štrudla od jabuka s orasima
Štrudla od jabuka s orasima
Štrudla od jabuka s orasima
Štrudla od jabuka s orasima
Štrudla od jabuka s orasima
Štrudla od jabuka s orasima
Samo dvije riječi su dovoljne da bi se opisala ova štrudla - vrijedna truda. Zapravo, da budem iskrena nećete se puno niti truditi oko njene pripreme jer se zaista brzo i jednostavno priprema. Najteže od svega će vam biti čekanje dok se ne ispeče.

Sastojci

Broj porcija
6
6gotovih tankih kora za pite i savijače
4kisele jabuke
50 gmljevenih oraha
70 gkrušnih mrvica
60 gmaslaca
2 žlicešećera (po ukusu)
2 žlicecimeta (po ukusu)
* malo grožđica ako želite

Priprema

1 Pripremite nadjev

Neprestano miješajući kratko popržite krušne mrvice i mljevene orahe u tavi na malo otopljenog maslaca (cca 5 g) dok ne poprime zlatnu boju.


Iscijedite limun u neku dublju posudu.


Ogulite jabuke i naribajte ih u posudu s limunovim sokom. Potom u tu posudu dodajte šećer i cimet pa dobro promiješajte.

*Ako volite grožđice možete i njih ovdje dodati.


Ostatak maslaca (cca 55 g) otopite na laganoj vatri neprestano miješajući da ne bi zagorio.


2 Oblikujte štrudlu

Otopljenim maslacem uz pomoć silikonskog kista premažite jednu gotovu koru za savijače. Na nju položite drugu gotovu koru pa i nju premažite.


Trećinu poprženih krušnih mrvica i mljevenih oraha rasporedite po drugoj kori. Zatim po tome rasporedite trećinu naribanih jabuka.


Postupak stavljanja i premazivanja kora te stavljanja fila ponovite još dva puta na ovom započetom nizu da biste dobili jednu veliku bogatu štrudlu.


Da vam fil ne bi ispadao prilikom rolanja, prvo presavijte dvije nasuprotne stranice prema središtu u širini cca 2-3 cm, pa zarolajte štrudlu počevši od jedne od preostale dvije stranice. Štrudlu premažite ostatkom maslaca.


3 Ispecite

Pecite je u prethodno zagrijanoj pećnici cca 45 minuta na 180 stupnjeva. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu.

Keti Č