Salata s rikolom, ciklom i borovnicama

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata s rikolom, ciklom i borovnicama
Salata s rikolom, ciklom i borovnicama
Salata s rikolom, ciklom i borovnicama
Ljubitelji salata bit će oduševljeni spojem okusa i tekstura: gorka rikula, slatkasti dresing, zreli i mekani avokado, svježe borovnice... no zvijezda ove salate definitivno su aromatizirani orasi! Isplati ih se napraviti pa čuvati u posudici jer i najobičniju salatu podižu na novu razinu. (Svaki foodie bit će sretan kao dijete ako mu ih poklonite u teglici🙂)

Sastojci

Broj porcija
4
130 grikole
2manje cikle, skuhane i narezane na ploške
1salatni krastavac
130 gborovnica
100 gsira Camembert
2avokada
100 mlmasl. ulja
5 žlicaocta
1 žličicaslatkog senfa
sol, papar, listići mente
200 gpekan oraha
2bjelanjka
1 žlicaWorchester umaka
5 žlicašećera
1 žličicasoli
1 žličicadimljene slatke paprike

Priprema

1 Pekani u hrskavom omotaču

Izmiksajte bjelanjke pa im dodajte Worchester umak, šećer, sol i slatku papriku.


Ubacite pekane i dobro promiješajte da budu obloženi sa svih strana.


Ravnomjerno ih raširite na papiru za pečenje pa stavite u pećnicu na 1h/120°C.


Svakih 15-ak min uta ih promiješate.


Izvadite ih i pustite da se ohlade. Dio upotrijebite u salati, a ostatak sačuvajte u posudici s poklopcem.


2 Složite salatu

Na tanjur posložite rikolu, a na nju preostalo povrće, voće i sir.


U staklenku stavite masl. ulje, ocat, slatki senf, sol, papar i listiće mente.


Dobro promiješajte pa prelijte preko salate netom prije posluživanja.

Maja Medved
Maja Medved
Bok! Zovem se Maja i uživam u spremanju zdravih, lijepih i ukusnih obroka. Volim okupljanja za stolom s obitelji i prijateljima... i dobre treninge🙂