PITA OD SVJEŽEG SIRA I BOROVNICA

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
PITA OD SVJEŽEG SIRA I BOROVNICA
Lagana osvježavajuća pita koja se jede hladna. Zove za još.

Sastojci

Broj porcija
15
TIJESTO:
50 g šećera
200 g brašna glatkog
100 g mekanog maslaca
sol
1 žumanjak
NADJEV:
350 g svježeg sira
400 g jogurta tvrdog
sok od 1/4 limuna
50 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
2 žlice pšenične krupice (griza)
1 žlica gustina
1 jaje
POSIP:
50 g brašna
50 g maslaca
100 g šećera kristal
sol
malo cimeta

Priprema

Pomiješati prvo suhe sastojke pa dodati mokre i zamijesti rukama tijesto. Spremiti ga u hladnjak dok radimo ostale dijelove pite.
Za nadjev jednostavno pomiješajte dobro sve sastojke.
Za posip pomiješajte rukom sve sastojke. Potrebno je dobiti mrvice.
Izvaditi tijesto iz hladnjaka te ga rukama utisnuti u namašćen i pobrašnjen kalup. Tijesto utisnuti i uz rubove kalupa. Izbosti ga i staviti peći "na slijepo" u ugrijanu pećnicu na 180, dok ne dobije jako malo boje (petnaestak min).
Izvaditi u uliti nadjev te na nadjev složiti borovnice u 1 sloju. Na borovnice staviti posip. Peći još 40ak minuta na istoj temperaturi.
bulicka904