Piletina na lovački način

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina na lovački način by youtube
Piletina na lovački način
Piletina na lovački način
Ovaj francuski klasik jednostavan je za pripremiti, a savršen uz kremasti pire ili hrskavi kruh. Piletina se krčka, u umaku na slabijoj vatri, kako bi bila mekana i kako bi se okusi sjedinili.

Sastojci

Broj porcija
4
1 žličicamaslinovog ulja
25 gmaslaca
2pileća batka
2pileća zabatka
1 glavicaluka, nasjeckana
2 češnjačešnjaka
200 gšampinjona
230 mlcrvenog vina
2 žlicekoncentrata rajčice
1 žličicasušenog timijana
500 mlpilećeg temeljca
Nasjeckani peršin (po želji, za posip)

Priprema

1 Zagrijte ulje i maslac

Zagrijte maslinovo ulje i pola (od 25 g) maslaca u velikom gusanom loncu. 


2 Ispecite meso

Začinite piletinu i pržite ju otprilike pet minuta sa svake strane dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Stavite piletinu sa strane. 


3 Pržite

U tavi otopite preostali maslac pa dodajte luk i pržite otprilike pet minuta dok ne omekša. Dodajte češnjak i pržite ga otprilike minutu pa ubacite gljive i pirjajte dvije minute. Ulijte crveno vino. 


4 Ulijte pileći temeljac

Umiješajte koncentrat rajčice, pustite da zakuha pa smanjite vatru na pet minuta. Dodajte timijan i zalijte pilećim temeljcem. 


5 Krčkajte

Ubacite piletinu, zaklopite i krčkajte na slaboj vatri sat vremena dok piletina dosta ne omekša. 


6 Poslužite

Piletinu izvadite iz lonca. Umak ostavite da vrije desetak minuta dok ne postane poput sirupa, a okusi se ne prožmu. Vratite piletinu i poslužite uz prilog po izboru, a po želji jelo možete posipati i nasjeckanim peršinom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
439 kcal
Proteini
35 g
Masnoće
28 g
Ugljikohidrati
7 g
Sol
1.11 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.