Kroasani s pudingom od vanilije i pekmezom

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Kroasani s pudingom od vanilije i pekmezom
Kroasani s pudingom od vanilije i pekmezom
Kroasani s pudingom od vanilije i pekmezom

Fini desert od dizanog tijesta, s punjenjem od pudinga od vanilije i pekmeza, sigurno će vas oduševiti. Isprobajte.

Sastojci

Broj porcija
16

Tijesto

900 gglatkog brašna
300 mltoplog mlijeka
100 mltople vode
150 mlulja
1instant suhi kvasac (7 gr)
1vanilin šećer
1jaje
3 žlicešećera
1 prstohvatsoli

Nadjev

1puding od vanilije (prašak)
300 mlmlijeka
2 žlicešećera
pekmez po želji (ja sam koristila domaći od višnje)

Dodatno

listići badema
šećer u prahu za posipavanje
1žumanjak razrijeđen s malo mlijeka

Priprema

1 Tijesto

Od svih navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Stavite na toplo, pokriveno, da se diže sat i pol.


Nakon toga tijesto prebacite na radnu površinu, koju ste prethodno posipali brašnom.


Razvaljate na cca 1 cm debljine, potom čašom ili okruglim kalupom izrežite tijesto.


2 Nadjev

Skuhajte gušći puding u mlijeku sa šećerom. Malo prohladite prije punjenja kroasana.


3 Napunite

Svaki komad tijesta razvaljajte u ovalni oblik. Na gornji dio stavljajte malu žličicu pudinga i malu žličicu pekmeza.


Donji dio izrežite na trakice do polovice. Zatim motajte tijesto od nadjeva prema trakicama i pazite da se trakice lijepo rasporede.


Gotove kroasančiće prebacite na pleh, obložen papirom za pečenje.


Ostavite da se malo dižu, potom premažite žumanjkom, koji ste razrijedili s malo mlijeka, te posipajte listićima badema.


4 Ispecite

Stavite peći u zagrijanu pećnicu, na 200 stupnjeva, cca 20 min. (ovisno o pećnicama).


Pečene posipajte šećerom u prahu.