Faširanci s krumpirićima

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Faširanci s krumpirićima
Svaka nacionalna kuhinja ima barem jedan specijalitet s mljevenim mesom, a u našim krajevima to su faširanci. Kosani odresci, polpete ili faširanci, sve su to nazivi za jelo koje nas vraća u djetinjstvo. Mljeveno meso, krušne mrvice i začini glavni su sastojci ovog jela.

Sastojci

Broj porcija
5

Umak

360 gkiselog vrhnja
100 gmajoneze
1 češanjčešnjaka
vlasac
1 žlicakopra (nasjeckan)
5 gšećera
prstohvat soli
papar, po ukusu

Meso

200 gkrušnih mrvica
sjeckani peršin, po ukusu
½ žličicesoli
papar, po ukusu
½ žličiceslatke paprike
1jaje
100 mlmlijeka
500 gmljevenog mesa
30 gparmezana
ulje, za prženje
1 kgkrumpira

Priprema

Umak

1Pripremite umak

Pripremite umak tako da sjedinite majonezu, vrhnje, češnjak, vlasac, kopar, šećer, sol i papar. Stavite u hladnjak dok vam ne bude trebao. 

Meso

2 Pripremite krumpir

Krumpir ogulite, narežite za pomfrit te ostavite u hladnoj vodi dok vam ne bude potreban.


3 Sjedinite sastojke

U 100 g krušnih mrvica dodajte peršin i posolite. Dodajte i malo papra, paprike, jaje i mlijeko te dobro izmiješajte. Ostavite 15-ak minuta. 


4 Oblikujte

Dodajte meso i parmezan, dobro izmiješajte te rukama oblikujte faširance koje ćete uvaljati u preostale krušne mrvice. 


5 Pržite

Pržite 8 minuta u dubokom ulju na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Faširance povremeno okrenite. Kada su pečeni, izvadite ih na tanjur obložen papirom za pečenje.


6 Napravite pomfrit

Krumpiriće ocijedite i raširite na krpu u koju ćete ih zamotati i tako prosušiti. Pržite krumpiriće 10-ak minuta u istoj masnoći kao i meso. Poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.