Piletina na mediteranski

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina na mediteranski
Piletina na mediteranski
Piletina na mediteranski odlična je ideja za brzinski ručak koji vas neće iznevjeriti. Ovako pripremljena piletina sa sirom i začinima je kremastog okusa te će vjerojatno postati recept kojem ćete se često vraćati.

Sastojci

Broj porcija
4
4 komadapilećih prsa
15 gmaslaca
1 žlicaulja
1 žličicatalijanske mješavine začina
170 gmladog špinata
4 češnjačešnjaka
Prstohvat soli
80 mlpunomasnog mlijeka
100 ggoude
80 gmozzarelle
30 gsušenih rajčica

Priprema

1 Začinite meso

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva i maslacem namastite pekač. Začinite piletinu te ju stavite u pripremljeni pekač i ubacite u pećnicu. Pecite 15 do 20 minuta.


2 Pirjajte

Za to vrijeme na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Ubacite špinat te ga pirjajte 1 do 2 minute dok ne uvene, zatim sklonite s vatre. U posebnoj posudi sjedinite mlijeko i slatko vrhnje. U tavu sa špinatom dodajte nasjeckani češnjak i mješavinu mlijeka i vrhnja, zatim vratite na vatru. Ostavite da zakuha.


3 Sjedinite sastojke

Nakon što je sve zakuhalo, dodajte nasjeckanu mozzarellu te miješajte dok se sir ne otopi – otprilike pola minute. Vatru smanjite te nastavite miješati dok ne dobijete kremastu smjesu. U slučaju da vam je smjesa vodenasta, pojačajte vatru i ostavite, uz stalno miješanje, da ponovno zakuha. Na taj će način ispariti sav višak tekućine. Posolite, izmiješajte i sklonite s vatre. 


4 Pecite i poslužite

Meso izvadite iz pećnice te ga nadjenite kremastim umakom, nasjeckanim sušenim rajčicama i s nekoliko kriški sira. Ubacite u pećnicu te nastavite peći 15 do 20 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.