Punjene tanke pogače iz tave

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene tanke pogače iz tave by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

300 gglatkog brašna
180 gvode
40 gulja
1 prstohvatsoli

Nadjev

sir
šunka
blanširani špinat ako želite

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Od sastojaka za tijesto zamijesite glatko tijesto, py podijelite na 5 loptica. Sa svih strana ih nauljite, pa još pokrijte prozirnom folijom.


Ostavite da se odmore - barem 15 minuta, a možete u zamijesiti unaprijed pa ostaviti nauljeno i umotano u foliju preko noći u hladnjaku.


2 Oblikujte

Šunku i sir naribajte. Tijesto razvucite rukama na pobrašnjenoj podlozi (čistoj pamučnoj krpi ili slično).


Preklopite ga s dvije strane. Dodajtenadjev i preklopite s preostale dvije strane da dobijete oblik kvadrata.


3 Ispecite

Pecite u tavi na srednje jakoj vatri dok ne dobiju lijepu boju, nekoliko minuta sa svake strane bit će dovoljno.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.