Pomfrit iz pećnice s vlascem i češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pomfrit iz pećnice s vlascem i češnjakom by Shutterstock Shutterstock
Ako ste slučajno pomislili da je ovo pomalo čudna kombinacija, varate se. Ovako pripremljen pomfrit je vrlo ukusan, a i mnogo zdraviji od običnog, budući da se peče u pećnici, a ne u ulju.

Sastojci

Broj porcija
4
4krumpira srednje veličine
1 žlicamaslinovog ulja
1 žlica + 1 žličicasušenog vlasca
½ žličicesoli
½ žličicečešnjaka u prahu
¼ žličicepapra

Priprema

1 Pripremite krumpir

Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva i izrežite krumpir. Operite ga i osušite pa prebacite u veću posudu. Poškropite uljem i pospite ostalim začinima. Izmiješajte kako bi se sastojci sjedinili.


2 Pecite

Krumpire u jednom sloju rasporedite na namašćeni lim za pečenje. Pecite 20 do 25 minuta dok ne porumene; na pola ih okrenite da budu jednako pečeni sa svake strane.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
200 kcal
Proteini
5 g
Masnoće
4 g
Ugljikohidrati
39 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.