Ličke šnicle

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Ličke šnicle by youtube
Ličke šnicle
Ličke šnicle hrvatski su klasik te svima poznato domaće i obiteljsko jelo. Pečeno meso na tavi, a zatim u pećnici s vinom jedan je od načina kako dobiti mekane i sočne šnicle svaki put. Poslužite ih uz kuhani krumpir ili rižu.

Sastojci

Broj porcija
8
1 kgsvinjskih odrezaka, but
20 gsoli
2jaja
100 mlmlijeka
100 gglatkog brašna
100 gkrušnih mrvica
Ulje, za prženje
4 češnjačešnjaka
Nasjeckani peršin
200 mlbijelog vina
100 ml vode

Priprema

1 Panirajte meso

Meso istucite batom i posolite sa svake strane. U jednu posudu razbijte jaja, dodajte im mlijeko i umutite. U drugu posudu dodajte brašno, a u treću krušne mrvice. Šnicle panirajte tako da ih prvo uvaljate u brašno, zatim umočite u smjesu mlijeka i jaja i na kraju uvaljate u krušne mrvice. Kako ih panirate, tako ih slažite na tanjur. 


2 Pržite šnicle

Zagrijte tavu i dodajte malo ulja – ostavite kratko da se zagrije. Dodajte šnicle pa ih prepržite sa svake strane po 2 minute – toliko da dobijete koricu. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 


3 Pecite meso

Preprženo meso slažite u pekač s višim rubom, zatim ih posipajte nasjeckanim češnjakom i peršinom. Sjedinite bijelo vino i vodu te prelijte meso. Prekrijte aluminijskom folijom, ubacite u pećnicu i pecite 45 minuta.


4 Poslužite

Skinite foliju i vratite još kratko u pećnicu kako bi se meso još malo zapeklo. Izvadite iz pećnice i poslužite uz rižu, krumpir ili bilo koji drugi prilog po izboru.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.