Pečena mrkva s parmezanom i češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečena mrkva s parmezanom i češnjakom
Mrkvu nekako često podcjenjujemo i povezujemo ju uz juhe i variva, ali nam rijetko padne na pamet u pečenoj verziji. Nema jednostavnijeg recepta od mrkve pečene u pećnici, još k tome s maslacem, češnjakom i parmezanom. Ovaj je recept ukusan i zdrav, a obožavat će ga i djeca.

Sastojci

Broj porcija
2
350 gmrkve. oguljene
30 g maslaca, rastopljenog
2 češnjačešnjaka, protisnuti, nasjeckani
40 gparmezana, naribanog
Peršin, nasjeckani

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ako koristite mlade mrkve nije ih potrebno rezati, no ako ih ne koristite, svaku prerežite po dužini. 


2 Promiješajte 

Promiješajte otopljeni maslac i češnjak i dobro natopite mrkvu. 


3 Pecite

Pripremljenu mrkvu s maslacem i češnjakom poslažite na lim za pečenje obložen papirom. Ostatak maslaca s češnjakom poškropite po mrkvi. Mladu mrkvu pecite otprilike 30 minuta, a ako ste ju prerezali pecite otprilike 50 do 60 minuta. 


4 Poslužite

Zatim mrkvu pospite parmezanom i pecite još 10 minuta dok se sir ne otopi i lagano ne porumeni. Izvadite iz pećnice i pospite sjeckanim peršinom. Poslužite odmah.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
201 kcal
Proteini
4 g
Masnoće
14 g
Ugljikohidrati
16 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.