Hrenovke u lisnatom tijestu

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Hrenovke u lisnatom tijestu by youtube
Hrenovke u lisnatom tijestu
Ovako pripremljene hrenovke neizostavan su dio svih mogućih zabava. Bit će vam potrebno lisnato tijesto, mini hrenovke i začini po ukusu.

Sastojci

Broj porcija
10
400 glisnatog tijesta
100 mlmlijeka
20 komadamini hrenovki
Prstohvat soli
1jaje
¼ žličicemljevene paprike

Priprema

1 Zakuhajte

Mlijeku dodajte prstohvat soli i mljevene paprike te stavite da zakuha. Nakon što je mlijeko zakuhalo, sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. 


2 Razvaljajte

Lisnato tijesto razvaljajte u pravokutnik i razrežite na trokutiće. Svaki trokutić premažite s malo mlijeka te zamotajte po jednu hrenovčicu. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te na njega slažite zamotane hrenovke. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 


3 Pecite

Istucite jaje te premažite tijesto, ubacite u pećnicu i pecite otprilike 20 minuta dok tijesto ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.