Pizzadilla

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Pizzadilla by youtube
Pizzadilla
Prekrasan spoj dvaju preukusnih jela – pizze i quesadille. Nema miješenja tijesta tako da je poprilično jednostavno za pripremiti, a o bogatsvu okusa vam ne moramo ni pričati – krcato je sirom i šunkom, baš poput prave pizze, ali u to ćete se i sami uvjeriti nakon što pripremite ovo ukusno jelo.

Sastojci

Broj porcija
1
1 žlicaekstra djevičanskog maslinovog ulja
2tortilje, srednje veličine
80 mlumaka za pizzu ili pasirane rajčice
2 češnjačešnjaka, nasjeckana
80 gnaribane mozzarelle
40 gnaribanog parmezana
40 gnasjeckane šunke
¼ žličiceorigana
Svježi bosiljak, nasjeckan, za dekoraciju

Priprema

1 Pripremite tortilju

Zagrijte pećnicu na najvišu temperaturu, a rešetku stavite u njezin najgornji dio. Na srednje jakoj vatri, u većoj tavi (koja može i u pećnicu), zagrijte maslinovo ulje. Dodajte jednu tortilju i premažite ju s otprilike pola umaka za pizzu. Posipajte češnjakom i s pola naribane mozzarelle i parmezana, šunkom i origanom.


2 Pržite

Poklopite drugom tortiljom i pržite dok se sir ne otopi, a tortilja poprimi zlatnu boju. Kada tortilju budete okretali, tavu poklopite velikim tanjurom, okrenite ju, zatim vratite quesadillu nazad u tavu tako da pečena strana bude okrenuta prema gore. 


3 Nadjenite

Nadjenite preostalim umakom, mozzarellom, parmezanom i origanom. 


4 Pecite

Tavu ubacite u pećnicu i pecite 2 minute dok se sir ne otopi. Izvadite iz pećnice, posipajte nasjeckanim bosiljkom i poslužite.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.