Lidijine mak-rolice

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
3h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Lidijine mak-rolice by Lidija Pintarić Lidija Pintarić
Lidijine mak-rolice by Lidija Pintarić Lidija Pintarić
Lidijine mak-rolice by Lidija Pintarić Lidija Pintarić

Naša čitateljica Lidija Pintarić vikend si je odlučila zasladiti mak-rolicama, za koje je napisala da su ispale "premekane i savršene", a recept je podijelila u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

600 gglatkog brašna
80 gšećera
11 gsoli
300 mlmlijeka
1 vrećicasuhog kvasca
1jaje
110 gmaslaca

Nadjev od maka

200 gmaka
1vanilin šećer
60 gšećera
pola limuna (sok i naribana korica)
malo maslaca
150 mltoplog mlijeka

Premaz

200 gkrem sira
malo grčkog jogurta
malo šećera u prahu
pola limuna (sok i naribana korica)

Priprema

1 Aktivirajte kvasac

Aktivirajte kvasac s malo mlijeka i šećera (uzmite od gore navedenih mjera).


2 Napravite tijesto

Umijesite tijesto od preostalih sastojaka, dodajte kvasac i polako dodajte maslac pa ga dobro izmiksajte mikserom s nastavcima za tijesto. Stavite u hladnjak na najmanje sat vremena.


3 Napravite nadjev

Sve sastojke za nadjev pomiješajte i zalijte toplim mlijekom tako da smjesa bude dobro maziva.


4 Tijesto premažite nadjevom

Tijesto razvaljajte na 8 mm debljine i premažite nadjevom. Zarolajte i izrežite na rolice debljine oko 2 cm, stavite u pleh na papir za pečenje i ostavite da se rolice dižu još sat vremena.


5 Ispecite

Pecite na 180 stupnjeva 20 do 25 minuta.


6 Poslužite

Nakon pečenja rolice premažite smjesom od krem sira, grčkog jogurta, šećera u prahu i limuna i poslužite.