Išleri

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
8min
Ukupno vrijemeUkupno
38min
KompliciranostTežina
Cijena
Išleri by Katica Gajić Katica Gajić
Išleri by Katica Gajić Katica Gajić
Išleri by Katica Gajić Katica Gajić

Išleri su nezaobilazni blagdanski kolačići koji se obavezno rade oko Božića i Nove godine, a čitateljica Katica Gajić objavila je svoj recept u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?


Sastojci

Broj porcija
28

Tijesto

200 gglatkog brašna
80 gšećera u prahu
50 gotopljene čokolade za kuhanje
150 gmaslaca
1žumanjak

Krema

3jaja
150 gšećera
2 žliceškrobnog brašna
rum po želji
100 gmaslaca

Glazura

100 gčokolade za kuhanje
5 žlicaulja

Priprema

1 Napravite tijesto

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, razvaljajte na željenu debljinu pa okruglim modlicama oblikujte krugove.


2 Ispecite

Krugove složite na lim za pečenje i pecite otprilike 8 minuta na 160 stupnjeva.


3 Napravite kremu

Kratko izmiksajte sve sastojke osim maslaca i kuhajte na pari. Kuhajte dok se krema ne zgusne (to možete provjeriti tako da kuhačom povučete po kremi, ako je krema dovoljno zgusnuta, trag mora ostati kao brazda i mora se vidjeti dno posude).


4 Dodajte maslac

U hladnu kremu dodajte maslac, izmiksajte i ostavite u hladnjaku da se stisne.


5 Spojite kolačiće

Kremom spojite kolačiće i gornji dio kolačića umočite u čokoladnu glazuru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.