Kroasani

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
6h 20min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kroasani

Ako tražite recept za brzinske kroasane, ovaj recept nije za vas. Ako tražite recept za najjednostavnije kroasane, ovaj recept nije za vas. Ovaj recept traži vremena, strpljenja i pažljivu pripremu, ali nagrada su kroasani kakve ne možete kupiti po domaćim pekarnicama.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

130 mlvode
7 gsuhog kvasca
250 gbrašna (TIP 700)
25 gšećera
3 gsoli
25 gomekšalog maslaca
1žumanjak
1jaje

Dodatno

130 gmaslaca za preklapanje tijesta

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U mlakoj vodi razmutite suhi kvasac.


U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte rastopljeni kvasac, žumanjak i omekšani maslac.


Izmjesite tijesto, izvaljajte u vrećici za škrinju u pravokutnik 30 x 20 cm i ostavite preko noći u hladnjaku.


2 Dodajte maslac i preklapajte

Maslac izvaljajte u pravokutnik veličine (20 x 15 cm), stavite ga na polovicu tijesta, preklopite drugom polovicom i razvaljajte.


Presavinite tijesto u 4 sloja i ostavite u frižideru na sat vremena


Razvaljajte tijesto, presavinite ga u 3 sloja i ostavite u frižideru na sat vremena


3 Oblikujte kroasane

Razvaljajte tijesto i izrežite 6-7 trokuta. Trokute namotajte u kroasane


4 Ostavite da se dignu

Kroasane premažite izmješanim jajem i ostavite na sobnoj temperaturi 2-3h. Kroasani će se dignuti, omekšati i udvostručiti u veličini.


5 Ispecite

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, stavite kroasane i pecite ih oko 20 min.