Pohani kruh i karamel jabuke

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Pohani kruh i karamel jabuke by Shutterstock Shutterstock

Kalorije vrtoglave, ma tko još broji kalorije.

Sastojci

Broj porcija
4
10 šnitastarog kruha
2jaja
2 žlicemlijeka
50 mlsuncokretovog ulja za pohanje kruha
4jabuke
50 gšećera
50 gmaslaca
3 žlicevode

Priprema

1 Ispohajte kruh

Pomiješajte jaja i mlijeko, umočite kruh kratko sa svake strane i ispohajte na ulju 2 minute sa svake strane na srednje jakoj vatri.


2 Napravite preljev od jabuka

Šećer stavite da se otopi na laganoj vatri. Za to vrijeme ogulite jabuke i narežite na kockice. Ubacite ih u otopljeni šećer i dodajte vodu.


Pustite da se sve krčka i sjedini i nakon otprilike 3 do 5 minuta dodajte maslac i kuhajte još 3 minute.


Pohani kruh prelijte umakom od jabuka i ako želite posipajte šećerom u prahu.

Leiris
Leiris
Ma ništa volim kuhati i to je to💖😁