Čokoladni mousse od 2 sastojka

Vrijeme pripremePriprema
14min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1min
Ukupno vrijemeUkupno
15min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni mousse od 2 sastojka by Pixabay Pixabay

Recept za nevjerojatno kremasti i bogati čokoladni mousse za koji su vam potrebna samo dva sastojka - čokolada i slatko vrhnje. Gotov je u trenu i savršen za svaku prigodu.

Sastojci

Broj porcija
4
360 mlslatkog vrhnja
170 gčokolade za kuhanje

Priprema

1 Zagrijte vrhnje

Zagrijte oko 120 ml vrhnja za šlag u posudici prikladnoj za mikrovalnu, oko 1 minutu.


2 Dodajte čokoladu

Dodajte 170 g nasjeckane čokolade i promiješajte samo da se povežu. Ostavite sa strane oko 5 minuta da se čokolada otopi.


3 Promiješajte

Pjenjačom izmiješajte čokoladu i vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi dok mutite preostalo vrhnje.


4 Izmiksajte ostatak vrhnja

Stavite preostalih 240 ml hladnog vrhnja za šlag u zdjelu. Miksajte mikserom ili pjenjačom dok se ne počnu oblikovati mekani vrhovi.


Odvojite oko 120 ml u manju zdjelu i stavite u hladnjak - to ćete koristiti za posluživanje moussea. Nastavite miksati preostalo vrhnje dok ne dobijete čvrste vrhove.


5 Pomiješajte s čokoladom

Umiješajte tučeno vrhnje u ohlađenu čokoladnu smjesu u tri navrata, velikom špatulom. Radite brzo i nježno - ne brinite ako ostane koji svjetliji trag vrhnja, to je u redu.


6 Ohladite i poslužite

Podijelite mousse u 4 posudice ili čaše. Stavite u hladnjak na najmanje sat vremena (može stajati do 4 sata prije posluživanja).


Prije posluživanja dodajte žličicu sačuvanog mekanog šlaga i po želji pospite naribanom čokoladom ili sjeckanim lješnjacima.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.