U manjoj posudi, na srednje jakoj brzini, izmiksajte 80 ml vrhnja u čvrsti šlag i stavite u hladnjak.
U posudu srednje veličine stavite šećer, prosijajte kakao i kukuruzni škrob te dodajte prstohvat soli. Smjesi dodajte žumanjke sa 120 ml mlijeka i umutite pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.
U loncu srednje veličine na jakoj vatri zagrijte preostalo mlijeko i 120 ml vrhnja za šlag do vrenja. Sklonite s vatre i prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok se sastojci ne sjedine.
Neprestano miješajući, polako ulijevajte čokoladnu tekućinu u smjesu od jaja dok se sastojci ne povežu.
Dobivenu kremu prebacite u lonac i kuhajte na laganoj vatri, uz miješanje, otprilike 10 minuta ili dok se ne zgusne, no pripazite da ne zavrije. Sklonite s vatre, procijedite kroz sito i umiješajte ekstrakt vanilije.
Ravnomjerno rasporedite nekoliko žlica kreme u 6 manjih čaša, poslažite sloj banane, pospite drobljenim keksima i prekrijte s još malo kreme.
Dekorirajte s prethodno napravljenim šlagom i pospite s još malo keksa.
Stavite u hladnjak na 3 sata pa poslužite.