Tuna odrezak s blitvom i krumpirima

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Tuna odrezak s blitvom i krumpirima
Tuna odrezak s blitvom i krumpirima
Nema mi bolje blitve od one koju sam ubrala u svom vrtu tik prije kuhanja. U marinadu za tunu sam stavila svježe začinsko bilje jer ga isto imam u vrtu, ali naravno da i sušeno isto može.

Sastojci

Broj porcija
2
2 odreskatune (cca 400g)
5krumpira
400 gblitve
1 glavica češnjaka
10 gsvježe kadulje (oko 6 listića)
10 gsvježeg ružmarina
Sol, papar
1 žlicasoja umaka (opcionalno)
100 mlmaslinovog ulja za mariniranje tune i par žlica za blitvu

Priprema

1 Marinirajte tunu

Pripremite marinadu za tunu tako da pomiješate maslinovo ulje u posudi, dodate usitnjeni ružmarin i kadulju i pola količine češnjaka te soja sos, limun, sol i papar.


Marinirajte tunu i ostavite da odleži u tome par sati.


Ostatak češnjaka usitnite za blitvu.


2 Pripremite blitvu i krumpir

Operite blitvu i narežite na krupno. Narežite krumpir na kocke i stavite da se kuha, posolite po želji.


Kuhajte oko 15 minuta te ubacite blitvu. Kuhajte još 5 minuta. Skinite s vatre i procijedite, ali ostavite si malo tekućine u kojoj se kuhala.


Dok se blitva i krumpir cijede, u lonac u kojem su se kuhali stavite 5 žlica maslinovog ulja i ostatak češnjaka kojeg ste protisnuli ili sitno nasjeckali.


Dinstajte na laganoj vatri kratko da češnjak ne izgori. Vratite u lonac blitvu i krumpir i malo tekućine od kuhanja, te još posolite ako je potrebno.


3 Grilajte tunu

Zagrijte roštilj (ili grill tavu). Stavite tunu da se prži sa svake strane između 3 do 5 minuta (ovisi o debljini steaka i jačini vatre).


Tuna bi iznutra trebala ostati lagano roskasta. Poslužite sve zajedno.