Omlet od slanutkovog brašna

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Omlet od slanutkovog brašna
Omlet od slanutkovog brašna
Omlet od slanutkovog brašna
Omlet od slanutkovog brašna
Omlet od slanutkovog brašna
Za one koji ne vole ili ne smiju jesti jaja, a htjeli bi, ovo je najbliže omletu koji to nije. Bonus tip, posolite s crnom soli, pa će i mirisom podsjećati na jaja. Svježe bilje sam ubrala u svom vrtu, ako nemate pri ruci, poslužit će i sušeno. Pojeli smo omlet s rikolom, rajčicom i humusom, da s još malo slanutka 😅 Recept za humus je na mom profilu.

Sastojci

Broj porcija
2
½tikvice
½rajčice
½crvene paprike
½ljubičastog luka
6šampinjona
150 gslanutkovog brašna
190 mlvode
2 žlicesoja umaka
1prašak za pecivo
2 češnja češnjaka
Svježi bosiljak, timijan, vlasac i peršin

Priprema

Nasjecati povrće na kockice i usitniti začine.
Dinstati luk dok ne dobije boju.
Ubaciti papriku, češnjak i tikvicu. Dinstati da se povrće zapeče.
U odvojenu posudu usuti brašno i dodati prašak za pecivo i vodu. Miješati dok ne postane jednolična smjesa.
U smjesu od brašna dodati svježu rajčicu i začine, te grilano povrće kad je pečeno. Sve dobro promiješati.
Na tavu složiti šampinjone i spržiti ih s obje strane. Kad su gotovi ravnomjerno ih raspodijeliti po tavi i po njima preliti smjesu. Peći na laganoj vatri 5 min i ne miješati.
Preklopiti tavu tanjurom i zajedno okrenuti za 180 stupnjeva, tako da omlet ispadne na tanjur i vratiti ga u tavu da se ispeče i druga strana, isto oko 5 minuta.