Goveđi gulaš s Guinness pivom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Goveđi gulaš s Guinness pivom by youtube
Goveđi gulaš s Guinness pivom
Ovo tradicionalno irsko varivo radi se s govedinom nasjeckanom na kockice, te povrćem poput luka, mrkve, krumpira, celera i pastrnjaka. Gulaš treba kuhati na laganoj vatri kako bi se svi okusi sjedinili.

Sastojci

Broj porcija
4
200 mlGuinness® Foreign Extra Stout
400 ggovedine za gulaš, narezane na kocke
1 glavicanarezanog luka
1veća narezana mrkva
1veći narezani celer
1veći narezani pastrnjak
1 lgoveđeg temeljca
1 grančicasvježeg timijana
1 grančicasvježeg ružmarina
4 žliceulja

Priprema

1Pripremite povrće

Nasjeckajte luk, mrkvu, celer i pastrnjak na kockice.


2Pirjajte

Na srednje jakoj vatri zagrijte ulje, dodajte govedinu i prepržite. Dodajte povrće i pirjajte dok ne omekša. 


3Kuhajte

Ulijte Guinness pa sve dobro promiješajte. Kuhajte dok otprilike pola tekućine ne ispari. 


4Sjedinite sastojke

Ulijte goveđi temeljac, dodajte timijan i ružmarin. Kuhajte, na laganoj vatri, 60 do 90 minuta.


5Poslužite

Poslužite uz pire krumpir, glaziranu mrkvu i pastrnjak.  

Napomena

Alternativno, gulaš se može poslužiti i s pire krumpirom na sredini tanjura te smeđim kruhom sa strane.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.