Jorkširski puding

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Jorkširski puding by youtube
Jorkširski puding by Shutterstock Shutterstock
Nimalo nalik pudingu na kojeg smo navikli, ovo tradicionalno jelo engleske kuhinje radi se od tijesta. Smjesa je poput one za palačinke, a za razliku od palačinki, peče se u pećnici. Jorkširski puding poslužuje se kao prilog mesnim jelima i umacima, odlična je zamjena za kruh, ali možete ga jesti i samostalno.

Sastojci

Broj porcija
6
4 žlice + 1½ žličiceglatkog brašna
3jaja
Mlijeko, po potrebi
Voda, po potrebi
¼ žličicesoli
Goveđa mast, po potrebi

Priprema

1Sjedinite sastojke

Zagrijte pećnicu na najveću temperaturu, a u međuvremenu napravite smjesu. U većoj posudi sjedinite jaja i brašno, zatim postepeno dolijevajte mlijeko i vodu. Trebali biste dobiti smjesu poput smjese za palačinke. Umiješajte i sol te ostavite da odmori na sobnoj temperaturi 10-ak minuta.


2Namastite kalup za muffine

Kalup za muffine namastite goveđom masti te ga ubacite u pećnicu dok ne dosegne točku dimljenja. Izvadite iz pećnice. 


3Pecite

Smjesu još jednom izmiješajte te ju razdijelite po kalupu za muffine. Stavite u pećnicu i pecite najviše 15 min dok tijesto ne naraste i poprimi lijepu zlatno smeđu boju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.