Salata od purećih prsa, poširanog jaja, šunke, mladog luka, mahuna i sira Grana Padano

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Salata od purećih prsa, poširanog jaja, šunke, mladog luka, mahuna i sira Grana Padano  by Shutterstock Shutterstock
Nemate ideju kako da potrošite ostatke uskršnjeg doručka - zapakirajte ih u ovu aromatičnu i laganu salatu. Bogata je povrćem, vitaminima i bjelančevinama, te je savršeno rješenje za lagani obrok nakon blagdana.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kg purećih prsa
6mlada luka
600 gmahuna
200 gšunke
4jaja
50 mlalkoholnog octa
100 ml vinskog ili jabučnog octa
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Maslinovo ulje, po potrebi
100 gsira Grana Padano

Priprema

1 Skuhajte mahune

Mahune očistite i skuhajte u vrućoj slanoj vodi te ih naglo ohladite da zadrže lijepu zelenu boju. 


2 Ispecite puretinu

Puretinu narežite na rezance. Posolite i popaprite te pržite u tavi na vrućem maslinovom ulju.


3 Poširajte jaja  

 U vrelu vodu stavite malo soli i alkoholni ocat te poširajte jaja. 


4 Pomiješajte sastojke za salatu

Šunku narežite na rezance, a mladi luk na tanke kolutiće. U posudi pomiješajte mahune, šunku, puretinu, luk te sve začinite vinskim ili jabučnim octom, solju i maslinovim uljem. Salatu složite na tanjure, na vrh stavite poširano jaje te sve posipajte ribanim sirom Grana Padano. 


Mate Janković
Mate Janković
Chef