Pureći file punjen mozzarellom i San Daniele pršutom s brokulom i tostiranim bademima

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Pureći file punjen mozzarellom i San Daniele pršutom s brokulom i tostiranim bademima by Shutterstock Shutterstock
Pureći file punio sam mozzarellom, pršutom i bosiljkom te poslužio uz kuhanu brokulu i tostirane bademe. Ovako pripremljen pureći file ostaje sočan i pun okusa.

Sastojci

Broj porcija
4
800 gpurećeg filea
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
100 gmozzarelle
100 gSan Daniele pršuta
Svježi bosiljak, po potrebi
600 gbrokule, očišćene
100 gbadema, nasjeckanih
2 žlicemaslinovog ulja
20 gmaslaca

Priprema

1 Začinite piletinu

Puretinu izrežite na tanke odreske, istucite batom za meso te posolite i popaprite. 

 

2 Nadjenite odreske

Na jednu polovinu purećih odrezaka stavite mozzarellu, sjeckani pršut i dva lista bosiljka te preklopite drugom polovinom odreska. Krajeve zatvorite čačkalicama. 

 

3 Ispecite odreske

Pureće odreske ispecite u tavi koju ste prethodno zagrijali s maslacem i 1 žlicom maslinovog ulja. 

 

4 Skuhajte brokulu

Brokulu skuhajte u slanoj kipućoj vodi te ju kratko sotirajte na ostatku maslinovog ulja nakon kuhanja. 

 

5 Poslužite

Tostirajte bademe u posebnoj tavi te ih pospite preko brokule i poslužite uz punjene odreske.

Mate Janković
Mate Janković
Chef

Ključne riječi