Polako dinstana svinjska lopatica s povrćem i začinima

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
10h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Polako dinstana svinjska lopatica s povrćem i začinima by Shutterstock Shutterstock
Dugo i sporo pečeno meso bit će mekano i sočno, a čekanje će se itekako isplatiti. Svinjsku lopaticu potrebno je prvo marinirati i dobro zapeći sa svih strana, a zatim podlijevati vodom i vinom dok ne omekša.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgsvinjske lopatice
300 ml bijelog vina
Kajenski papar
1 žličicačešnjaka u granulama
2 žlicesenfa
2 žliceWorcestershire umaka
4mrkve, narezane na kockice
2luka, narezanih na kockice
2korijena peršina, narezanih na kockice
2 koromača, narezanih na kockice
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Maslinovo ulje
Voda za podlijevanje
Lovorov list
1 žličicaružmarina, nasjeckanog
1 žličicamajčine dušice, nasjeckane

Priprema

1 Pomiješajte sastojke za marinadu

U posudu stavite senf, Worcestershire, kajenski papar, majčinu dušicu, ružmarin, češnjak u granulama te malo crnog papar. Sve dobro pomiješajte.


2 Marinirajte meso

U marinadu dobro uvaljajte svinjsku lopaticu. Bitno je pokriti lopaticu sa svih strana. Pokrijte folijom i ostavite u frižideru preko noći. 


3 Zapecite meso

Dobro zagrijte maslinovo ulje, stavite mariniranu svinjetinu te dobro zapecite sa svih strana. 


4 Dinstajte meso i povrće

Dodajte povrće narezano na kockice, lovor i zajedno dinstajte na laganoj temperaturi podlijevajući vinom i vodom dok ne omekša. 


5 Poslužite

Meso narežite na komade te poslužite u umaku s povrćem.

Mate Janković
Mate Janković
Chef

Ključne riječi