Popečci od krumpira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od krumpira by Shutterstock Shutterstock
Ovi slasni popečci od krumpira idealan su način da iskoristite ostatke pire krumpira uz dodatak sira i šunke!

Sastojci

Broj porcija
6
750 gpire krumpira
120 gnaribanog sira
60 gintegralnog brašna ili običnog oštrog brašna
30 gnasjeckanog mladog luka
100 gnasjeckane šunke
3jaja
1½ žličicečešnjaka u prahu
1 žličicasuhog peršina
¼ žličicesuhe majčine dušice
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu
Ulje, za prženje
Kiselo vrhnje, za posluživanje

Priprema

1 Pripremite krumpir

Pire krumpir dodajte u veliku zdjelu (po mogućnosti krumpir ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi prije nego što dodate bilo koje druge sastojke). Dodajte sir, brašno, mladi luk, šunku, jaja i začine. Dobro promiješajte sve sastojke dok se sve potpuno ne sjedini i dok smjesa ne postane glatka.


2 Oblikujte popečke

Smjesu oblikujte u 12 popečaka debljine oko 1,5 centimetra.


3 Zagrijte tavu

Zagrijte veliku tavu na umjerenoj vatri i dodajte malu količinu biljnog ulja (oko 1-2 žličice).


4 Pecite

Pljeskavice pecite u serijama, oko 5 minuta sa svake strane ili dok ne porumene. 


5 Poslužite 

Poslužite toplo uz žlicu kiselog vrhnja, još malo narezanog mladog luka i dodatnog sira, po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.