Cheesecake rolada od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake rolada od bundeve by Shutterstock Shutterstock

Malo drukčija rolada.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

150 gšećera
100 goštrog brašna
½ žličicesoli
1 žličicapraška za pecivo
1 žličicazačina za medenjake
3velika jaja
Šećer u prahu
Ulje, za premaz

Krema od sira

350 gkrem sira
1 žlicaotopljenog maslaca
1 žličicaekstrakta vanilije
100 gšećera u prahu
½ žličicesoli

Priprema

Biskvit

1 Pripremite biskvit

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Obložite pleh za pečenje veličine 38 x 25 cm papirom za pečenje i premažite uljem. Prosijte brašno, sol, prašak za pecivo i začine. Pjenasto izmiksajte jaja postepeno im dodavajući šećer. Umiješajte pire od bundeve, a zatim dodajte brašno i promiješajte da se sjedini.


2 Pecite

Izlijte u pripremljen pleh i pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu biskvita ne izađe čista, oko 15 minuta. Veliku kuhinjsku krpu posipajte šećerom u prahu, preokrenite biskvit na kuhinjsku krpu i skinite papir za pečenje. Počevši od kraja, nježno, ali čvrsto zarolajte biskvit. Neka se potpuno ohladi.

Krema od sira

 3 Napravite kremu od sira

U velikoj zdjeli pomiješajte krem sir, rastopljeni maslac, vaniliju, šećer u prahu i sol. Miksajte dok se sve lijepo ne sjedini i dobijete glatku kremu.


4 Zarolajte 

Kad se biskvit ohladio, lagano ga razmotajte i premažite nadjevom od krem sira. Zarolajte i ukrasite s još šećera u prahu.


5 Poslužite

Narežite i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.