U veću zdjelu ubacite jaja, žumanjke, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i naranče. Miksajte dok se smjesa ne postane pjenasta i svijetla.
U srednje velikom loncu zagrijte mast ili maslac, sol i mlijeko. Kad se šećer rastopi, ubacite amonijev hidrogen karbonat i promiješajte. Ulijte u izmiksano tijesto i dobro izmiksajte.
Postepeno dodajte brašno i miješajte kuhačom. Kad smjesa postane prečvrsta da bi se miješala, ručno umijesite mekano tijesto. Stavite tijesto u foliju i pustite da odleži u hladnjaku jedan sat.
Mlijeko, šećer i vanilin šećer kuhajte do vrenja. Mljevene bademe ili orahe stavite u posudu i dodajte koricu limuna i naranče te grožđice. Prelijte vrućom mješavinom mlijeka i šećera. Dobro promiješajte i ostavite da se nadjev ohladi.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Podijelite tijesto na otprilike 50 loptica i svaki komad razvaljajte na pobrašnjenoj površini. Na sredinu razvaljanog tijesta stavljajte žličicu nadjeva. Preklopite nadjev tijestom i čašom režite polumjesece, klašune. Klašune slažite na lim uz razmak od par centimetara jer narastu tijekom pečenja.
Pecite ih 15 minuta dok ne porumene. Nakon što su se ohladili, premažite ih kistom rakijom od ruža i uvaljajte u šećer. Ostavite da se malo osuše i poslužite ih.