Punjene mekane buhtle

Vrijeme pripremePriprema
1h 50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene mekane buhtle

Nema ništa bolje od ukusnih, toplih i mekanih buhtli punjenih pekmezom, džemom, marmeladom, nekim čokoladnim namazom ili čak svježim sirom. :)

Sastojci

Broj porcija
20

Tijesto

100 mltoplog mlijeka
0,5 kockesvježeg kvasca
2 žličicešećera
1 žlicaoštrog brašna
500 gglatkog brašna
1vanilin šećer
100 gšećera
100 gotopljenog maslaca
1cijelo jaje
malo soli
200 mltoplog mlijeka (stavljati po potrebi)
punjenje po izboru: pekmez, džem, marmelada, čokoladni namaz, svježi sir...

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U malo toplog mlijeka stavite pola svježeg kvasca, 2 žličice šećera i 3 žličice oštrog brašna te ostavite da se kvasac digne.


Sve ostale sastojke za tijesto stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, a toplo mlijeko dodajte po potrebi i sve zajedno mijesite rukama dok tijesto ne postane mekano i glatko.


2 Ostavite da se diže

Tijesto pokrijte čistom krpom i ostavite ga na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže i udvostruči.


3 Oblikujte

Kada se tijesto digne, rukama radite buhtle, punite ih te ih stavljajte u kalup i na papir za pečenje.


4 Neka se još malo dignu

Stavite buhtle na toplo mjesto da se ponovno dižu oko 30 minuta.


Prije pečenja namažite buhtle otopljenim maslacem i posipajte šećerom u prahu.


5 Ispecite

Zatim je važno da se buhtle stave u hladnu pećnicu, zatim ju uključiti i peći na oko 160 stupnjeva oko 30 minuta, da buhtle lijepo porumene.


Kada su buhtle pečene, ostaviti ih da se malo ohlade i ponovno ih posipati šećerom u prahu.

Lucija

Ključne riječi