U malo toplog mlijeka stavite pola svježeg kvasca, 2 žličice šećera i 3 žličice oštrog brašna te ostavite da se kvasac digne.
Sve ostale sastojke za tijesto stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, a toplo mlijeko dodajte po potrebi i sve zajedno mijesite rukama dok tijesto ne postane mekano i glatko.
Tijesto pokrijte čistom krpom i ostavite ga na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže i udvostruči.
Kada se tijesto digne, rukama radite buhtle, punite ih te ih stavljajte u kalup i na papir za pečenje.
Stavite buhtle na toplo mjesto da se ponovno dižu oko 30 minuta.
Prije pečenja namažite buhtle otopljenim maslacem i posipajte šećerom u prahu.
Zatim je važno da se buhtle stave u hladnu pećnicu, zatim ju uključiti i peći na oko 160 stupnjeva oko 30 minuta, da buhtle lijepo porumene.
Kada su buhtle pečene, ostaviti ih da se malo ohlade i ponovno ih posipati šećerom u prahu.