Kruh i peciva

Postupak izrade kruha i peciva mnogima se čini kompliciran. Ali uz naše detaljne recepte možete lako doći do onog divnog mirisa svježe pečenog kruha.

Kruh i peciva
Burek sa sirom
(29)
1h

Burek, tvrde naši susjedi iz Bosne, može biti samo od mesa, a sve ostalo su pite. No burek je originalno iz Turske, a tamo ga najčešće pripremaju upravo sa sirom. Pita ili burek, svi se možemo složiti da je najbolji kad je poslužen topli uz čašu hladnog jogurta.

Kiflice sa šunkom i sirom
(22)
35min

Ove kiflice sa šunkom i sirom brzo su gotove jer ne zahtijevaju da se tijesto diže, već je potrebno umijesiti, oblikovati i napuniti kiflice. Umjesto suhog kvasca koristi se prašak za pecivo, no u okusu i mekoći nema nikakve razlike.

Pogača cvijet
(21)
1h 35min

Ova pogača jako je mekana i ukusna, a priprema je vrlo jednostavna.

Baguette s češnjakom
(19)
8min

Vrlo jednostavno, a jako mirišljavo i fino.

Štrudla sa sirom i špinatom
(19)
45min

Za ovu štrudlu trebat će vam špinat, svježi sir, kupovne kore za savijače i još nekoliko sastojaka.

Mini burek sa špinatom
(18)
50min

Ovaj recept odličan je kad ste u stisci s vremenom i nemate kad razvlačiti domaće kore. A evo kako ga i sami relativno brzo možete pripremiti.

Dizane štrudlice
(14)
2h 45min

Mini makovnjače i orahnjače koje možete dizati sat - dva pa peći, ali i pustiti preko noći pa ispeći ujutro. Tople i friške za uz kavu, top!

Krafne
(13)
2h

Prozračne i mekane krafne koje se tope u ustima simbol su poklada. Ovi debeljuškasti kolačići obradovat će vaše najmlađe, a vas će sigurno vratiti u djetinjstvo. Za krafne ne postoji nekakav originalni recept, ali zato svaka domaćica ima svoj za kojeg tvrdi da je najbolji, koji ima onaj neki tajni sastojak pomoću kojega krafne ispadnu fantastično. Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim receptom, možete prestati tražiti jer uz ovaj recept krafnice baš uvijek ispadnu baš onako kako treba.

Domaće kiflice
(13)
2h 5min

Domaće, mirisne i mekane kiflice svima su draže od onih kupovnih. Možete ih puniti sirom, šunkom, krem sirom ili ih ostaviti prazne. Posipajte ih sjemenkama po želji i spremne su za pećnicu.

Mliječni kruh
(13)
3h 30min

Od ovog tijesta možete napraviti krafne, kifle za sendviče ili žemlje za burgere, a možete ga i ispohati. Priprema je malo drugačija od pripreme klasičnog kruha, a rezultat je hrskava korica te mekani i prozračni kruh.

 Punjena pogača
(13)
1h 55min

Pogaču od dizanog tijesta smo punili feta sirom i maslacem, premazali jajetom i posipali mješavinom sjemenka. Hrskava je izvana, mekana iznutra i izvrsno se slaže s čašom jogurta.

Gougeres
(12)
50min

Ovi savršeno prozračni jastučići sa sirom dio su francuske kuhinje. Odličan su izbor ako tražite ukusan finger food, ali i doručak.

Stromboli
(12)
2h 25min

Ako vam je dosadila klasična pizza, predlažemo da isprobate recept za rolanu Stromboli pizzu. Tijesto se u ovom slučaju razvaljuje u pravokutnik, te se puni kombinacijom različitih mesnih narezaka, najčešće trajne kobasice (salame), šunke i sira.

Kruh od banane i heljdinog brašna
(11)
55min

Veliki sam ljubitelj kruha od banane i dugo sam bila u potrazi za zdravijom varijantom ovog kolača koji mogu jesti bez grižnje savjesti. Brinula me sočnost pa sam isprva bila skeptična prema heljdinom brašnu, ali kombinacija je ispala fenomenalno.

Slani uštipci
(11)
8min

Brzo su gotovi, a još brže nestanu s tanjura uz slane nareske.

Flammkuchen
(11)
1h 15min

Jelo koje izgledom podsjeća na pizzu se radi od dizanog tankog tijesta nadjevenog kiselim vrhnjem, lukom i slaninom.

Pogačice sa sirom
(11)
45min

Za koju god priliku ih pripremite, ove ukusne pogačice nestat će u trenu.

Kupus kifle
(11)
1h 30min

Rade se jednostavnije od klasičnih i jako su mekane.

Pirov kruh s makom
(11)
1h 20min

Savršena kombinacija okusa.

Index kuhinja

Ovdje se prodaje najbolji baguette u Parizu, godinu dana dostavljat će ga Macronu

Ovdje se prodaje najbolji baguette u Parizu, godinu dana dostavljat će ga Macronu

FRANCUSKI baguette njihovo je nacionalno blago. Hrskavi, duguljasti kruh koji se u Francuskoj obavezno mora probati, s kriškom sira ili premazan maslacem i džemom, kako ga Francuzi obično jedu za doručak.
Turski döner kebab mogao bi dobiti zaštićen status, no postoji jedan problem

Turski döner kebab mogao bi dobiti zaštićen status, no postoji jedan problem

NAJPOZNATIJA turska street food hrana koja je popularna i kod nas, döner kebab, uskoro bi mogao dobiti zaštićen status i tako stati uz bok drugim europskim jelima, kao što su kultna napuljska pizza i španjolski pršut jamon serrano.
Njezin burek žele probati svi u Londonu, napisala je i kuharicu s balkanskim jelima

Njezin burek žele probati svi u Londonu, napisala je i kuharicu s balkanskim jelima

BALKANSKI specijaliteti postaju popularni diljem svijeta i to nije nikakva novost. Nedavno smo pisali o simpatičnom Albancu koji je donio burek u Bronx, a sada nas je oduševila priča o Makedonki Spasiji, čije bureke žele probati svi u Londonu.