Zapečena tjestenina s trganom svinjetinom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečena tjestenina s trganom svinjetinom by Shutterstock Shutterstock

Jeste li se ikad zapitali što s trganom svinjetinom kad vam je dosta jesti je u sendviču ili s rižom? Najčešće se takvo jelo čija priprema traje satima priprema u većim količinama, zato iskoristite sve do zadnjeg komadića.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gpenne tjestenine
500 mlpasirane rajčice
1crveni luk
3 režnjačešnjaka
200 gmozzarelle
ulje, sol, papar

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

Tjesteninu kuhajte 3 minute kraće no što piše na pakiranju. Odmah ocijedite, a dok čekate da posoljena voda uopće zakuha, napravite umak.


2 Napravite umak

Na ulju dinstajte sitno sjeckan luk i češnjak, pa dodajte pasiranu rajčicu. Posolite, popaprite. Kuhajte 15-ak minuta, a onda pomiješajte s kuhanom tjesteninom.


3 Složite

U vatrostalnu posudu stavite red tjestenine pomiješane s umakom, a onda red trgane junetine i na kraj stavite još jedan red tjestenine. Posipajte ribanim sirom.


4 Zapecite

Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.