Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Tavu od lijevanog željeza promjera 26 cm namastite s malo ulja.
U većoj posudi izmiksajte maslac i šećere. Miksajte dok ne dobijete laganu i prozračnu kremu. Umiješajte jaje i ekstrakt vanilije, zatim dodajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Miksajte dok se sastojci ne povežu. Umiješajte 160 g čokoladnih kapi ili komadića čokolade.
Smjesu jednoliko rasporedite u pripremljenu tavu, nadjenite preostalim čokoladnim kapima ili komadićima čokolade i posipajte krupnom soli.
Ubacite u pećnicu i pecite 20 do 24 minute dok rubovi ne poprime zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice i poslužite toplo. Ako želite, za još više okusa, možete poslužiti uz sladoled od vanilije preliveno preljevom od čokolade i zagrijanim preljevom od karamele.