Čokoladni keks iz tave

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladni keks iz tave by Shutterstock Shutterstock
Svi mi volimo kojekakve keksiće, a pogotovo kekse s komadićima čokolade, no ponekad smo malo lijeni oblikovati ih pa odustajemo od pripreme. Uz ovaj recept više ne morate razmišljati o oblikovanju keksića i slaganju na pekač – smjesu samo utisnete u tavu i ubacite u pećnicu. Narežite ga na kriške i poslužite uz sladoled i preljev od karamele i čokolade i dobit ćete savršeni desert.

Sastojci

Broj porcija
10
120 gmaslaca, omekšalog
100 gšećera
130 gsmeđeg šećera
1jaje
1 žličicaekstrakta vanilije
110 goštrog brašna
110 gglatkog brašna
¾ žličicesode bikarbone
½ žličicesoli
200 gčokoladnih kapi ili komadića čokolade (razdvojeno)
Prstohvat krupne soli
Sladoled od vanilije, za posluživanje
Preljev od karamele, zagrijan, za posluživanje
Čokoladni preljev, za posluživanje
Ulje, za premazati tavu

Priprema

1 Pripremite tavu

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Tavu od lijevanog željeza promjera 26 cm namastite s malo ulja.


2 Sjedinite sastojke

U većoj posudi izmiksajte maslac i šećere. Miksajte dok ne dobijete laganu i prozračnu kremu. Umiješajte jaje i ekstrakt vanilije, zatim dodajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Miksajte dok se sastojci ne povežu. Umiješajte 160 g čokoladnih kapi ili komadića čokolade.


3 Smjesu rasporedite u tavu

Smjesu jednoliko rasporedite u pripremljenu tavu, nadjenite preostalim čokoladnim kapima ili komadićima čokolade i posipajte krupnom soli.


4 Pecite

Ubacite u pećnicu i pecite 20 do 24 minute dok rubovi ne poprime zlatnu boju.


5 Poslužite

Izvadite iz pećnice i poslužite toplo. Ako želite, za još više okusa, možete poslužiti uz sladoled od vanilije preliveno preljevom od čokolade i zagrijanim preljevom od karamele.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.